سلام خدمت کاربران عزیز ژاکد
تو این مقاله قراره درمورد وب اپلیکیشن ( Progressive Web Apps ) یا به اختصار PWA صحبت کنیم و بیشتر با این مدل برنامه آشنا بشیم.
خب اول ببینیم PWA یعنی چی و چه فرقی با سایر نرم افزار ها داره؟!
به نرم افزار هایی که از مارکت هایی مثل گوگل پلی ، بازار ، مایکت و … دانلود میکنید ، اپلیکیشن نیتیو ( Native ) میگن. این نرم افزار ها چارچوب ثابتی دارن و با استفاده از زبان Object-C برای IOS و Java برای اندروید نوشته میشنبه که به دو صورت آنلاین و آفلاین مورد استفاده قرار میگیرن. تو حالت آفلاین که وضعیتش مشخصه و اطلاعات داخل خود برنامه قرار داره ولی تو حالت آنلاین ، درسته که ظاهرش ثابت می مونه ولی اطلاعاتش رو از سرور برنامه دریافت میکنه مثل نرم افزار های فروشگاهی و …
حالا اگه یه روز بروزرسانی برای این نرم افزار ارائه بشه باید نسخه جدیدش رو دانلود و به جای نسخه قبلی نصب کنید تا بتونید از امکانات و ظاهر نسخه جدید استفاده کنید
اینم بگم که این نوع نرم افزار ها سرعت و پایداری بیشتری نسبت به برنامه های تحت وب دارن.
اما برنامه های تحت وب که با Html ، Css و Javascript نوشته میشن و نسبت به برنامه های نیتیو سرعت کمتری دارن. این نوع برنامه های تحت وب سرعت و عملکرد اپلیکیشن های نصب شده رو گوشیتون رو ندارن ولی خیلی پویا تر از اپلیکیشن های Native هستن.
حالا اگه سرعت برنامه های نیتیو رو با پویایی برنامه های تحت وب ادغام کنیم ، نتیجش میشه وب اپلیکیشن یا همون PWA !
مزیت های دیگه ای هم این اپلیکیشن ها نسبت به بقیه دارن که چندتاشو مرور میکنیم :
1. این برنامه ها کاملا تطبیق پذیر (Responsive) هستن یعنی رو تمام دستگاه ها مثل کامپیوتر ، موبایل ، ساعت هوشمند و حتی دستگاه هایی که در آینده ساخته میشن هم قابل نمایش و استفاده هستند.
2. با کمک Service Worker ها PWA میتونه در شرایط ارتباطی ضعیف حتی بدون اینترنت هم سرویس دهی کنه.
3. خدمات PWA ها همواره از طریق HTTPS ارائه میشه تا با بکارگیری رمزگذاری، هیچ شخصی بدون مجوز مناسب قادر به ایجاد اختلال تو برنامه شما نباشه.
4. ویژگی هایی همچون Push Notifications، که در اپلیکیشن های Native هست در پیشرونده هم وجود داره.
5. به راحتی میشه اونها رو تو موتور های جستجو پیدا کرد. همچنین PWA ها رو میشه از طریق URL هم به اشتراک گذاشت.
6. قابلیت نصب رو دستگاه ها مثل اپ های Native و اجرای Fullscreen اون ها
و…
وب اپلیکیشن PWA
حالا که با وب اپلیکیشن آشنا شدیم ، ببینیم چطوری میتونیم سایتمون رو به وب اپلیکیشن تبدیل کنیم ؛ پس با ما در ادامه همراه باشید…
برای تبدیل سایت به وب اپلیکیشن دو راه وجود داره ! یکی نصب افزونه و اون یکی به صورت دستی
تو این مقاله ما از طریق نصب افزونه سایتمون رو به PWA تبدیل میکنیم اما به زودی تو مقاله دیگه به صورت کامل و جامع روش تبدیل سایت به PWA بدون افزونه رو آموزش میدیم.
خب برای اینکار ما نیاز به افزونه PWA ساز داریم که این کار رو برای ما انجام بده. نرم افزار های زیادی تو مخزن ووردپرس هست اما بهترینش Instantify هست که میتونید به صورت رایگان از وب سایت ژاکد دانلودش کنید
بعد از نصب افزونه ، گزینه با عنوان Instantify در پیشخوان سایتتون اضافه میشه
این افزونه از 3 قسمت اصلی PWA ، AMP و FBIA تشکیل شده
برای فعال سازی وب اپلیکیشن کافیه به تب PWA مراجعه کنید و اطلاعات خواسته شده رو به ترتیب تکمیل کنید که این اطلاعات شامل لوگو اپلیکیشن ، نام اپلیکیشن ، صفحه شروع ، نوع نمایش و … هست که آموزش جامع کار با افزونه Instantify رو به زودی تو سایت ژاکد منتشر میکنیم
با تکمیل اطلاعات خواسته شده وب اپلیکشین سایتتون فعال میشه و کاربران میتونن با نصب اون تو موبایل یا کامپیوترشون از حالت اپلیکیشن سایتتون استفاده کنن.